Η AXA Solar Energy ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να εξυπηρετήσει της ανάγκες της μητρικής εταιρείας AXA POWER ENERGY GROUP στο κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στα φωτοβολταϊκά. Η εταιρεία προέρχεται από στελέχη τα οποία έχουν μακροχρόνια εμπειρία στα φωτοβολταϊκά και στις ανανεώσιμες.  

Η τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι μέσα από τις μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες της με μεγάλους και ισχυρούς κατασκευαστές καθώς και τεχνολογικά ιδρύματα των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Κίνας και της Ιαπωνίας. 

Με εξειδικευμένη ομάδα εσωτερικών και εξωτερικών συνεργατών η  AXA Solar Energy αναλαμβάνει και αποπερατώνει κάθε έργο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πάντα μέσα στις συμφωνηθείσες προθεσμίες, εφαρμόζοντας Ευρωπαϊκά πρότυπα, όχι μόνο στις μελέτες, στην κατασκευή αλλά και στα χρονοδιαγράμματα. 

Στόχος της AXA Solar Energy είναι η άρτια κατασκευή-εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου με τα καλύτερα και τελειότερα συστήματα που διαθέτει κάθε φορά η αγορά, δίνοντας στον πελάτη μία κατασκευή που να μπορεί να έχει απόδοσή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.Έτσι αποκτά μεγαλύτερη υπεραξία και άρα συντομότερη απόσβεση η επένδυση.Επίσης προσπαθούμε σε ένα μεγάλο βαθμό, το έργο, για όσο διαρκεί η σύμβασή του με το ηλεκτρικό δίκτυο διασύνδεσης να έχει συνέχεια σταθερή απόδοση, σαν να μην πέρασε ούτε μία μέρα από την εγκατάστασή του και αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από την άρτια και ενδελεχή συντήρηση που παρέχουμε.    

Στην AXA Solar Energy επενδύουμε συνεχώς στην έρευνα και στον εξοπλισμό μεγάλα κεφάλαια, δυσανάλογα με τις αποδόσεις των τελευταίων ετών, αντλώντας κεφάλαια από την μητρική εταιρεία, γνωρίζοντας όμως καλά πως η εξέλιξη των φωτοβολταϊκών σαν πηγή καθαρής ενέργειας  είναι το παρόν και το μέλλον.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανεύρεση νέων συστημάτων καθαρής παραγωγής και ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας και γι' αυτό τον λόγο συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την ερευνά μας γύρω από αυτό.

Σε συνεργασία με αρκετά πανεπιστήμια και άλλου είδους εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και με δημόσιους φορείς, ερευνούμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε αρκετά προγράμματα χτίζοντας την ελπίδα για ένα μέλλον με ανεξάντλητη ηλεκτρική ενέργεια και προπάντων απελευθερωμένη από κάθε είδους ρυπογόνο ορυκτό υλικό.